Novellák

 

Az elrejtett planéta

Új Galaxis Antológia 17., 163-174. oldal

ISSN: 1589-6854

Csillagász lelkületűek előnyben! Mi történik, ha a sok ezer felfedezett exobolygó között végre találunk egy olyat, mely akár ikertestvére is lehetne Földünknek? A novella a 2060-as években játszódik egy fiktív egyetemen, melynek nevét talán néhányan (remélhetőleg minél többen) ismerősnek találjátok majd.

Elolvasom


BASH

Másodiknak elkészül írásom nem is novella, de igazából még irodalmi műfaja sincs. Egy chat-beszélgetést mutat be két jövőbeli cseverésző között, és… Azt hiszem, többet nem is kell hozzáfűznöm, hiszen bármi egyéb információ a történet kárára válna.

Elolvasom


Csend

KIMTE Padlástér Novellapályázat, 1. helyezett

Ezt a novellát a Karcolat Irodalmi és Művészeti Tehetségkutató Egyesület (KIMTE) Padlástér Novellapályázatára írtam. Egy gondolatolvasó űrhajósról szól, aki nehezen tud beilleszkedni az emberi társadalomba és emiatt meglepő dolgot követ el. A novella a beküldés hetében 4. helyezett lett, az 5. heti ranglistán pedig elérte az első helyezést, ami nagyon nagy örömmel töltött el.


Evolúcionizáló

Új Galaxis Antológia 19., 143-155. oldal

ISSN: 1589-6854

Egy kínai expedíció története a Szaturnusz Titán holdjához, ahol meglepő felfedezést tesznek. Ám hamarosan rémisztő változásokat tapasztalnak magukon, távol minden segítségtől. A történetet a hajó parancsnokának feljegyzéseiből ismerhetjük meg. Készült a 2012-es Preyer Hugo Novellapályázatra, ahol dicséretben részesítettek.

Elolvasom


Házikedvenc

Új Galaxis Antológia 21., 21-36. oldal

ISSN: 1589685-4

A történet egy zoológus professzorról szól, aki egy új állatfajt fedez fel a bolíviai dzsungelben, mely első látásra a tökéletes kis kedvenc lehet. Második látásra is. És egyre inkább…

Elolvasom


Bek

Új Galaxis Antológia 21., 163-178. oldal

ISSN: 1589685-4

A 2013-as Preyer Hugo Pályázaton harmadik helyezést elért novellám. A 6. évezredben játszódik és a Földön élő utolsó emberpár viszontagságairól szól. A novella a 21. Új Galaxis Antológiában olvasható.

Elolvasom


Skadi

Új Galaxis Antológia 22., 4-26. oldal

ISSN: 1589685-4

Ezt a novellát az Új Galaxis “Állatok a jövőben, a jövő állatai” c. pályázatára írtam, ahol nagy örömömre első helyezést ért el. A történet egy svéd halászhajó legénységéről szól, akik hosszú idő után először gazdag fogásra tesznek szert. A halak azonban nem egészen olyanok, mint amiket korábban fogtak, és ezt hamarosan a saját bőrükön tapasztalják meg. A történet a 22. Új Galaxis Antológiában olvasható, és 2015-ben Zsoldos Péter-díjat nyert.

Elolvasom

Kapcsolódó bejegyzés:

Rany osztja az észt… a túlhalászatról


Az orgazda

Ez a kis történet még csak nem is nevezhető novellának, inkább egy ‘kétperces’, hasonlóan a BASH című írásomhoz. Kissé humoros, kissé karikatúra-szerű, de egy eléggé elkeserítő pillanatképet ragad ki a jövő Magyarországjából.

Elolvasom


iCity

Új Galaxis Antológia 23., 122-130. oldal

ISSN: 1589685-4

Ezt a novellát a 2014-es Preyer pályázatra írtam. A novella nem ért el helyezést, ám érdemesnek tartották arra, hogy bekerüljön a 23. Új Galaxis Antológiába.

Elolvasom


A Megtisztítás

Új Galaxis Antológia 25., 115-129. oldal

ISSN: 1589685-4

A novellát a 2015-ös Preyer Hugo pályázatra írtam. Az internet életünk szerves részévé vált, függünk tőle, nem csak egyénenként, de az egész világgazdaságunk is. Igazán szörnyű lenne, ha történne vele valami…

Elolvasom

Kapcsolódó bejegyzés:

Az emberiség legnagyobb találmánya


Mr. Bajusz

Egy csőd szélén álló vállalkozó szerencsés véletlen folytán hozzájut két, igazi különlegességnek számító óriásmacskához, melyek a felső tízezer legkedveltebb, új luxus-háziállatai. A születő kismacskákat jó pénzért adja tovább, és nem kell hozzá sok idő, mire a két állatban látja anyagi helyzetének megmentőit. A szaporítás azonban sosem vezet jóra, az ember ugyanúgy elkorcsosul közben, mint az újabb és újabb kölykök…

Elolvasom

Kapcsolódó bejegyzés:

Rany osztja az észt… a szaporítókról


A hatodik parancsolat

Galaktika Magazin 336., 78-98. oldal

ISSN: 0133-2430

Egy tudós házaspár olyan ajándékot ad az emberiségnek, mely megváltoztathatja az egész civilizációnkat. A legkevésbé sem meglepő, hogy embertársaikat semmi sem dühíti fel annál jobban, mint ha valaki kéretlenül akarja megváltani a világot.

Megvásárolom


Világcsúcs

Galaktika Magazin 339., 82-96. oldal

ISSN: 0133-2430

Az Olimpia az emberfeletti teljesítmény, a becsületes küzdelem és a sport szeretetének ünnepe volt mindig. De mi történik, ha ez egyszer megváltozik és a doppingszerek használatát nem tiltják, hanem épp ellenkezőleg: elvárják?

Megvásárolom


A 2077-es Star Wars margójára

Az alábbi kis novellát azután találtam ki, hogy az interneten elszabadultak az indulatok Az Utolsó Jedik bemutatását követően. Ez a kis szösszenet bemutatja a jövő filmgyártását annak árnyoldalaival együtt, egy fiktív, 2077-ben bemutatásra kerülő, felújított Star Wars VIII.-on keresztül.

Elolvasom


Az istenek szakácsa

SF Galaxis 1., 185-199. oldal

ISBN: 978-615-5859-34-2

A novellát a 2016-os “Robotok munkában” című pályázatra írtam, de az Új Galaxis kiadási nehézségei miatt csak 2018-ban, az új antológia, az SF Galaxis indulásával jelenhetett meg. A történet egy emberszabású robot és egy, az automatizáció miatt hajléktalanná vált férfi találkozását meséli el.

Megvásárolom


Túlvilág Részvénytársaság

Galaktika Magazin 348.

ISSN: 0133-2430

Egy cég a tudat lementésével a halál utáni élet lehetőségét kínálja fel tehetős ügyfelek részére. Azonban az egyik előfizető nem várt problémák elé állítja a vállalat jogászait, mert felesége meggyilkolása miatt halálra ítélték…

Megvásárolom